Thursday, March 4, 2010

Tutorial Buat Duit Online Siri keduaSalam sejahtera, pada pelajaran sebelumnya, saya telah menerangkan mengenai 4 asas dalam memulakan perniagaan internet. Pertama sekali adalah memilih jenis perniagaan.

Affiliate

Affiliate adalah porgram dimana anda akan menjadi agen kepada sebuah produk dan mendapat nilai komisen berdasarkan jualan yang dibuat

Ciri-ciri affiliate adalah dibayar maksimum kepada 2 tier, dan menyertai affiliate adalah percuma.
Walaubagaimanapun, affiliate memerlukan satu tindakan promosi yang cukup massive untuk menjana ribuan ringgit dalam perniagaan online.


Multilevel Marketing (MLM)

Multilevel marketing adalah program dimana anda menjadi agen setelah anda menggunakan barangan tersebut. Selalunya MLM akan bergerak dalam satu kumpulan untuk menjana keuntungan yang besar.

MLM tidak memerlukan jualan yang besar, hanya memerlukan beberapa orang dalam kumpulan anda. Kemudian ajarkan mereka bagaimana ingin berjaya dan secara tidak langsung anda akan menerima komisen dari jualan yang mereka buat.

MLM mampu menjana keuntungan pasif, yang mana anda tidak perlu lagi bekerja kerana kumpulan anda telah berjaya (DISARANKAN KEPADA MEREKA YANG GILA KEUNTUNGAN)


Kedai E-Shop

Seandainya anda mempunyai kedai, kenapa tidak wujudkan dalam dunia maya internet. Jadikan blogspot sebagai medium untuk anda promosikan kedai anda

(Saya hanya cas RM 20 untuk menyediakan kedai e-shop anda... Yang lain kebiasaaannya RM 300)


Pay Per Lead

pay per lead adalah sebuah program yang di attached didalam affiliate. Program PPL ini dibayar berdasarkan kepada berapa ramai orang yang subscribe opt-in form pemilik program affiliate. Dengan kata lain, setiap email yang diterima akan dibayar.


Anda perlu baca tutorial ini dari awal supaya anda faham aliran perjalanan untuk buat duit diinternet.

Tutorial Pertama - Langkah Asas Memulakan Perniagaan Online
................................................................................................

0 comments:

Related Posts with Thumbnails
 

Pasal Saya

My photo
Salam kepada yang sudi singgah. Keep in touch dengan blog ini kerana ia diupdate setiap hari :) Sebarang pertanyaan boleh berhubung di 0132987437

Para Usahawan