Monday, March 15, 2010

Jual Barang Sendiri Melalui Online

Buat Duit Online| Pendapatan InternetSalam sejahtera, post pada kali ini saya akan menerangkan mengenai bagaimana ingin mempromosikan barangan yang ingin dijual secara online. Terdapat banyak perkara yang perlu ditimbangkan supaya kelicinan proses jual beli secara online akan berlaku. Tambahan, ia akan menambahkan kepercayaan pelanggan terhadap anda dan mereka akan terus membeli barangan dari anda..

Disini saya letakkan beberapa perkara yang perlu dipertimbangkan sebagai persediaan.

  1. Pastikan produk yang ingin anda jualkan dalam keadaan yang baik
  2. Pilih cara bagaimana anda ingin menghantar barangan tersebut kepada pelanggan anda
  3. berikan option kepada mereka bagaimana mereka ingin memastikan keadaan produk itu. Selalunya, pelanggan akan melakukan COD. 
  4. Iklankan barangan anda di site-site yang menjual barangan fizikal seperti Mudah.my, Lelong.com
  5. Untuk menambahkan lagi kredibiliti anda, reka satu blog atau laman web mengenai semua barangan yang anda jual. 
  6. Anda boleh belajar bagaimana ingin membuat blog yang seakan-akan website professional dengan hanya berharga RM 50 melalui saya (0132987437)

Ini adalah langkah-langkah asas dalam menjual produk fizikal dan menjadikan ia buat duit secara online. Walau apa jua barangan yang anda jual,. berlakulah jujur. Jangan sesekali mencuba menipu para pelanggan. Once you get caught of being cheated, you will never be trusted anymore.  Anda boleh lihat bagaimana ingin membuat surat jualan yang efektif di post post terdahulu.

Buat Duit Online| Pendapatan Internet 

0 comments:

Related Posts with Thumbnails
 

Pasal Saya

My photo
Salam kepada yang sudi singgah. Keep in touch dengan blog ini kerana ia diupdate setiap hari :) Sebarang pertanyaan boleh berhubung di 0132987437

Para Usahawan