Tuesday, March 16, 2010

Apa Yang Nak Ditulis Dalam Blog?

Buat Duit Online | Perniagaan internet
salam sejahtera, pada post kali ini saya akan menerangkan mengenai bagaimana ingin menentukan niche blog anda. Niche amat penting sekali kepada anda yang ingin meletakkan link blog anda mendapat tempat pertama dalam carian engin. Niche bermaksud kecenderungan sesebuah laman web ataupun blog. Jika anda lebih menjurus kepada niche anda, bukan hanya menaip secara rambang. maka makin mudah untuk anda buat duit secara online.

Terdapat beberapa perkara yang perlu ditimbal sebelum menentukan niche anda. Anda perlu kaji apakah keyword yang paling latest ataupun yang paling popular dalam engine carian. Tidak kiralah engine carian google, yahoo atau MSN. Jika anda memilih niche yang panas, maka lebih ramai orang akan pergi ke laman web anda dan secara tak langsung akan meningkatkan percentage keuntungan anda dalam buat duit online.

Disini, saya listkan perkara-perkara yang perlu anda lakukan dalam proses pemilihan niche.

  1. Kenal Pasti kemahiran anda. Sekiranya anda mahir memancing, pilih lah memancing sebagai niche anda
  2. Buat kajian mengenai keyword berkaitan memancing. Anda boleh menggunakan Google External Keyword Tool untuk proses mengkaji keyword.
  3. Pilih long-tail keyword. Jangan memilih keyword yang general kerana persaingan adalah tinggi. Berbanding anda memilih keyword "memancing", lebih baik anda memilih "memancing ikan sungai".
  4. Setelah memilih keyword, anda boleh lah menghasilkan meta tag untuk menambahkan visibility blog anda di engin carian

Jika anda masih ragu ragu apakah yang anda patut pilih untuk niche blog anda, buka sahaja Google Trend. Anda pasti tahu apakah kata kunci yang sangat popular untuk keadaan semasa. Jadi, tidak susah  bukan untuk buat duit secara online?

Buat Duit online | Pendapatan Internet 

0 comments:

Related Posts with Thumbnails
 

Pasal Saya

My photo
Salam kepada yang sudi singgah. Keep in touch dengan blog ini kerana ia diupdate setiap hari :) Sebarang pertanyaan boleh berhubung di 0132987437

Para Usahawan